tilbage

KOŁOBRZEG Seværdigheder

Kołobrzeg byder på mange turist-seværdigheder i traditionel forstand. Disse steder omtales i den turistinformation, der er om Kołobrzeg, med en meget stor vægt på historie og årstal, og knap så meget om åbningstider, priser, og hvad der er spændende ved at besøge stederne.

Havnen i Kołobrzeg

Havneområderne er beliggende langs floden Parsęta. På højre side ligger handelshavnen og anløbsbroen for passagerskibe. På øen Solna ligger lystbådehavnen og på venstre bred fiskerihavnen og krigshavnen.

Fyrtårnet (Latarnia morska)

Anvendelsen af navigationslys på dette sted begyndte i 1666. I 1909 blev en let bindingsværksbygning erstattet af en mere solid bygning af mursten. Lysets rækkevidde nåede op på 12 sømil, og gaslyset befandt sig i en højde af 25 m.o.h. I 1945 sprængte tyskerne dette fyrtårn i luften. Kort efter krigshandlingernes ophør begyndte man at bygge et nyt fyrtårn. Det nuværende fyrtårn er 26 m højt og lysets højde over havet er 36,5 m. Lysets rækkevidde er 16 sømil (29,6 km).

Mindesmærket for Polens Giftermål med Havet
(Pomnik Zaślubin Polski z Morzem)

Mindemærket står ved promenaden langs havet. Dens hovedelement er et flag samt andre symboler på Polens tilstedeværelse i Pommern gennem tusinde år. Andre elementer henviser til de hærenheder, der befriede byen i 1945. Ideen er at fejre Polens adgang til havet efter 2.verdenskrig.

Maria-Basilikaen eller Den Allerhelligste Jomfru Marias Himmelfarts Konkatedral

Kirken er en femskibet halkirke i gotisk stil, bygget i det 14.årh. Opførelsestidspunktet kan ikke præcist fastslås, men man mener, at man er begyndt at bygge sognekirken i Kołobrzeg i begyndelsen af det 14.årh. på stedet for den tidligere Sankt Nikolaj-kirke. I 1945, under kampene om Festung Kolberg, var kirkebygningen en vigtig del af byens forsvar; i den forbindelse blev bygningen ødelagt af beskydning fra det sovjetiske artilleri. I 1957 påbegyndtes genopbygningen.

Johannes Døbers Kirke (Kościół św.Jana Chrzciciela)

Kirken er det eneste bygningsmindesmærke fra det tidligt middelalderlige Kołobrzeg såvel som den ældste teglstensbyggede kirke i det centrale Pommern. Johannes Døbers Kirke er nævnt i de skriftlige kilder fra 1222. Bygningen er i romansk stil. Senere blev kirken dog udvidet en del og fremtræder nu som en gotisk bygning. Kirken ligger i Budzistowo, bydelen som ligger syd for den nuværende gamle by. Kirken blev grundlagt af fyrstinde Mirosława, gift med den vestpommerske fyrste Bogusław II.

Rådhuset (Ratusz Miejski)

En rådhusbygning kender man tilbage til 1380. Rådhuset var gennem århundrederne en borgernes fæstning og byens visitkort. Under en belejring i 1807 blev det oprindelige, gotiske rådhus ødelagt. Det nye neogotiske rådhus blev opført 1829-32 efter tegninger af den kendte arkitekt Karl Friedrich Schinkel. Bygningen minder i udseende om en middelalderlig borg. Der er kunstudstilling på det gamle rådhus. I kælderen under rådhuset, hvor de gotiske hvælvinger er bevaret, findes en musikcafé.

Det Polske Våbenmuseum (Muzeum Oręża Polskiego) Museet omfatter tiden fra middelalderen til nutiden og dets udstillinger rummer interessante eksempler på våben, uniformer og andre militære emner.

Fæstningen Kołobrzeg

Kołobrzeg var det en befæstet by. Den første befæstning ved flodmundingen blev bygget i 1627, der bevogte indsejlingen til havnen. Senere blev bygget et mere omfattende system af befæstninger med bastioner, redouter (lukkede skanser), raveliner (udenværker, omgivet af grave) og lynetter (skanser, der er åbne bagtil). Senere opførtes et solidt, rundt fort med tykke mure, der havde hele havneområdet indenfor skudvidde. De største befæstninger blev bygget i det 17. og 19.årh., hvoraf nogle er bevaret indtil i dag. Mest kendt er Fort Ujście med fyrtårnet. På venstre side af kanalen ligger Fort Kleist. Den velbevarede Redoute Morast findes på øen Solna. På det tidligere Fort Wilczy (ul. Fredry) er der nu amfiteater.

Krudttårnet (Baszta Prochowa)

I den gamle bydel finder man Krudttårnet. Tårnets oprindelige navn var Baszta Lontowa, men man ændrede navnet efter 2.verdenskrig. Det er den eneste bevarede del af de middelalderlige forsvarsværker.

Bymuseet

Et lille, men interessant og overskueligt museum om byens historie. Der er et slideshow i kælderen, som kan ses i engelsk version.

tilbage

Strona rekomendowana
przez VisitDenmark

www.visitdenmark.com
Firma należy do zrzeszenia
Destination Bornholm

www.bornholm.info

Copyright © 2012. Design by: Modos.pl. All Rights reserved. Valid: XHTML