tilbage

KOŁOBRZEG Et møde med historien

I år 1.000 var Kołobrzeg Bispesæde og 225 år senere fik byen købstadsrettigheder, som den første by i Vestpommern øst for floden Oder. Den befæstede by fik i løbet af kort tid en af de rigeste havne på grund af saltproduktion og mange samhandelspartnere. Gennem flere århundrede har Kolobrzeg været et trafikalt knudepunkt for handel til det meste af Europa.

Man finder stadigvæk spor efter byens rigdom fra gamle tider i form af imponerende kirkebygninger samt militære og verdslige bygningsværker. Informationer om resultaterne af de arkæologiske udgravninger og en hel del andre interessante oplysninger om byens historie er udstillet på Den polske hærs Museum.

På grund af det specielle lokalklima udviklede Kołobrzeg sig efter 1873 til en særdeles besøgt kurby.

Under 2. verdenskrig blev 90% af Kołobrzeg ødelagt. Kolobrzeg var den første polske by, der blev befriet. I 1990'erne er store dele af byen blevet smukt genopbygget, og mange af de flotte gamle huse har fået deres oprindelige middelalderstil tilbage.

På en tur med hovedvægten lagt på Kołobrzegs historie og de mange historiske årstal vil det være en god idé at besøge historiske seværdigheder som: Baptistkirken, kirken i Budzistowo, den gotiske domkirke med dens smukke interiør, Rådhuset og Krudttårnet. Ligeledes er resterne af bymuren absolut et besøg værd.

I den centrale del af Kolobrzeg ligger et museum om den polske hærs historie (Muzeum Oreza Polskiego). Museet fortæller om de polske væbnede styrkers historie fra middelalderen til nutiden gennem en rig samling våben, uniformer og udstyr.

Går man en tur langs kysten kommer man først til Fyrtårnet med dets 110 trapper til toppen, befæstningsværker fra 2. verdenskrig med amfiteater og lystbådehavnen med et væld af aktiviteter for turister.

tilbage

Strona rekomendowana
przez VisitDenmark

www.visitdenmark.com
Firma należy do zrzeszenia
Destination Bornholm

www.bornholm.info

Copyright © 2012. Design by: Modos.pl. All Rights reserved. Valid: XHTML